Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
OSNOVNA MUZIČKA ?KOLA IZ VRBASA PRVA U SRBIJI!


Osnovna muzička škola u Vrbasu koja , od ove školske godine, ima i odeljenje u Srbobranu, zabeležila veliki uspeh na festivalu u Negotinu...

Od 7-13. maja 2015.godine u Negotinu, održan je 59.REPUBLIČKI FESTIVAL MUZIČKIH I BALETSKIH ŠKOLA SRBIJE na kome je učestvovala, pored 57 muzičkih škola Srbije, i Osnovna muzička škola u Vrbasu koja , od ove školske godine, ima i odeljenje u Srbobranu.

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije je redovna godišnja smotra muzičkih i pedagoških dostignuća škola za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje, jedina manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno.

prof.Jadranka Miković Džaferović i Katarina Marjanov

- Naša škola se takmičila u kategoriji solista i kamernih sastava i svi učesnici su osvojili nagrade, potvrdila nam je prof.Jadranka Miković Džaferović.

U kategoriji  solista, nastupali su i osvojili nagrade sledeći učenici:

  1. Sunčica Babić 1.nagrada , pripremila prof.Vesna Stankov
  2. Leopoldina Đanić 1.nagrada, pripremila prof. Svetlana Beljanski-Kondić
  3. Katarina Marjanov 1.nagrada-laureat, pripremio  prof. Lazar Kondić
  4. Lazar Perović 3.nagrada, pripremila prof.Evgenija Kuleba

U kategoriji kamernih sastava takmičio se vokalni oktet koji čine sledeće učenice:

Angelina Šljuka, Milena Rankov, Emilija Jojkić, Katarina Marjanov,Jelena Stolić, Snežana Pivnički, Vesna Vasić i Darija Čolić – osvojena 1.nagrada , pripremila prof.Jadranka Miković Džaferović.

U sveukupnom plasmanu, škola je zauzela 1.mesto. 

Pored veoma uspešnog nastupa i osvojenih nagrada, ovo je bilo i jedno divno putovanje i druženje, što je i zabeleženo na fotografijama, koje smo dobili ljubaznošću prof. Jadranke Miković Džaferović.Uz ovaj kratak izveštaj sa festivala i obaveštenje o upisu učenika u muzičku školu, koji je u toku.

U prvi razred se mogu upisati deca sa 9 godina a u pripremni sa 7 i 8 godina. Svi zainteresovani se mogu javiti prof.Jadranki Miković (OŠ „Vuk Karadžić) svakog radnog dana u toku prepodneva (sem ponedeljka), do kraja maja. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.05.17   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama