Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
DOGOVORENO UREĐENJE PUTNE MRE?E


Počinje uređenje puteva u Srbobranu i Turiji...

Danas u kabinetu predsednika opštine, Zoran Mladenović sa svojim saradnicima primio je Dragana Kostića rukovodioca odeljenja Novi Sad u Javnom preduzeću "Putevi Srbije", a tema sastanka bila je uređenje putne mreže u našoj opštini.

Ove građevinske sezone biće urađeno dosta toga, što će značajno unaprediti putnu mrežu. U prvoj fazi radiće se presvlačenje kolovoza u dužini 500 metara u ulici Svetog Save od ugla sa ul. Petra Drapšina do ugla sa Karađorđevom, kao i presvlačenje kolovoza iiz pravca Bečeja prema centru Srbobrana, s tim što će se u ovom delu to raditi po potrebi uz krpljenje udarnih rupa. Ovaj posao trebalo bi do maja meseca da bude okončan, saznajemo iz kabineta predsednika.Takođe informacija koju smo dobili je da će u Turiji biti urađeno proširenje kolovozne trake u dužini 1.5km u prvoj fazi i to od ulaska u Turiju iz pravca Srbobrana do zgrade Mesne zajednice,a u drugoj fazi deonica u nastavku, sve do izlaska iz Turije u pravcu Nadalja."Putevi Srbije" obezbediće 800 kubika struganog asfalta koji će poslužiti za ojačavanje bankina i atarskih puteva, a tokom ove građevinske sezone konačno će biti izvađene šine na pružnom prelazu na izlasku iz Srbobrana prema Novom Sadu i biće srušena bokternica koja decenijama ne služi ničemu, baš kao i pruga.

Na današnjem sastanku potvrđeno je da će se ove godine uraditi i redovno održavanje mosta na Velikom bačkom kanalu, a posebno zanimljivo je da ukoliko sve bude po dogovoru Srbobran bi u ovoj godini trebao da dobije i prvi kružni tok saobraćaja.Na taj način trebao bi da se reši problem takozvanog saobraćajnog čepa na raskrsnici ulica Petra Drapšina i Cara Lazara kod katoličke crkve.

S.N.

 

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.03.31   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama