Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
RADOVI U ZMAJ JOVINOJ U PUNOM JEKU!


Ovo je prva ulica u Srbobranu koja će biti kompletno urađena po svim standardima kako se radi u građevinarstvu, kazao je za naš portal Jovan Tutorov član Opštinskog veća zadužen za urbanizam.

Radovi koji su započeti, nakon zimske pauze u Zmaj Jovinoj ulici su u punom jeku. Ono što je ostalo neurađeno s jeseni je postavljanje atmosferske kanalizacije u reonu od ugla sa Srbijanskom ulicom do ugla sa Bardovom. Iskopavanje i postavljanje cevi je započeto, a noakon ovog posla ide ravnanje i popločavanje kolovoznog dela.

- Potpuno mi je jasno i razumem nezadovoljstvo građana zbog čitave situacije oko Zmaj Jovine ulice i što radovi oko njenog uređenja toliko dugo traju, međutim, kada smo 2012. godine preuzeli odgovornost za upravljanje opštinskim poslovima, zatekli smo haotično stanje, ali to je tema za jedan širi razgovor, gde će se konačno reći na koje smo prepreke nailazili i zbog čega su se radovi u Zmaj Jovinoj ovoliko otegli,
kazao je u telefonskoj izjavi za naš portal Jovan Tutorov član Opštinskog veća zadužen za oblast urbanizma.Na naše pitanje, a šta se to radi na raskrsnici sa Karađorđevoj kratko je odgovorio:

- Podsetiću vaše posetioce, Karađorđeva ulica rađena je pre četiri godine. Ona će se ponovo raskopavati, a znate zašto?! Zato što kada je rađena, ništa nije rađeno kako treba, nego "naopako". Nije urađena zamena vodovodnih cevi, nije urađena fekalna, atmosferska kanalizacija, ništa od onoga što je moralo da predhodi popločavanju trotoara, odnosno asfaltiranju kolovoza. Sada radimo drugačije. Poštuju se pravila građevinske struke i radovi se izvode redosledom koji je uobičajen u svim normalnim sredinama. Ovo nije šminkanje, nego zalog za budućnost, nešto što ćemo ostaviti našoj deci i generacijama koje dolaze, tako da neće biti potrebe za naknadnim radovima. Na početku Zmaj Jovine, na uglu sa Karađorđevom postavlja se rešetka koja će imati funkciju da sakuplja svu vodu koja se inače zadržavala u Karađorđevoj i pravila jezero prilikom padavina, jer očigledno kada je ta ulica asfaltirana, niko nije mislio o tome gde će voda nakon padavina otići.Po rečima Tutorova, očekivanja su da bi za dva i po meseca Zmaj Jovina trebala da bude kompletno urađena, u delu od ugla sa Karađorđevom do tkz stare pijace, odnosno Trga republike. Uskoro se očekuje i tender za uređenje ovog trga, ali o tom drugom prilikom.

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.03.03   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama