Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika
Vračarić operisan i van ?ivotne opasnosti


Na osnovu poslednjih informacija koje smo dobili, policajac Đurica Vračarić je operisan u urgentnom centru u Novom Sadu. Izvađen mu je metak, svestan je i zdravstveno stabilan...

Danas oko 16.00h na policajca Đuru Vračarića (44)  iz pištolja je pucao Jožeš (Jocika) Erdelji (38), srbobranac, koji već nekoliko godina živi u Vrbasu. Erdelji je oko 16.00h u ulici Svetog Save u Srbobranu ukrao automobil Citroen Ksara. Auto je inače vlasništvo Rodoljuba Ninića Mrkija, preduzetnika iz Srbobrana. Ninić se nalazio u radnji, dok je Erdelji krao automobil. Čim je video da nema automobila obavestio je policiju, koja je krenula u poteru za vozilom.

- Ma to je bilo jako brzo, samo sam stao autom, pošto mi je stigla neka roba, da kažem vozaču kombija da vozi u rikverc. Dok sam se okrenuo, čuo sam škripu guma i video da nema auta, kaže Mrki za Srbobran.net i dodaje da mu je jako žao što je Vračarić doživeo da bude ranjen zbog auta koji ne vredi ni 2.000 evra.

Erdelji se očigledno uputio negde severno od Srbobrana, Vračarić, koji je bio u saobraćajnoj patroli sa mlađim kolegom koji je po našim saznanjima pripravnik, uočio je vozilo i krenuo za njim.

Potera je trajala do izlaska na autoput kod Feketića, kada je Erdelji udario vozilom u bankinu i sleteo sa puta. Vračarić, je najpre svom mlađem kolegi rekao da ostane u vozilu, a potom se po našim saznanjima uputio prema njemu. Kradljivac automobila Erdelji je izvadio pištolj i ka Vračariću ispalio nekoliko metaka, od kojih je hrabrog policajca jedan ranio u rame. Nakon toga Erdelji se uputio u beg. Jake policijske snage su nedugo zatim krenule u poteru za odbeglim kriminalcem koga su pronašli nedaleko u jednoj napuštenoj kući. Usledila je razmena vatre u kojoj je Erdelji ranjen, a potom uhapšen. Kako saznajemo ranjen je u predelu prepona i nije životno ugrožen.- Načelnik PS Srbobran Milovan Vorkapa i ja posetili smo ranjenog Vračarića i nakon operacije koja je uspešno urađena razgovarali sa njim. Koliko je to moguće naš sugrađanin Đurica se dobro oseća i dobro je podneo operaciju. Poželeli smo mu brz oporavak i čestitali mu na hrabrosti, rekao je za naš portal Zoran Mladenović predsednik opštine Srbobran u telefonskom razgovoru, dodavši da će opština pružiti svu neophodnu pomoć povređenom policajcu i njegovoj porodici.

Jožef Jocika Erdelji je Srbobrancima, ali i policiji od ranije poznat kao neko ko je sa one strane zakona i dobar deo svog života zbog krađa i razbojništava je proveo po domovima i zatvorima.

- Policajac Vračarić ima ustrelnu ranu u desnom ramenu, metak je ušao sa prednje strane i polomio ključnu kost, pre operacije koja je još jednom ponovićemo, po našim saznanjima uspešno prošla, za Tanjug je izjavio direktor Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Dragan Drašković.

Foto:Tanjug

Ministar Nebojša Stefanović, zajedno sa direktorom policije Veljovićem takođe je odmah posetio u bolnici Đuricu Vračarića i ocenio da je pucanj u policiju, pucanj u državu i istakao da je brzom akcijom jasno pokazano da se neće tolerisati takvi napadi.

- Napadač je u razmeni vatre ranjen u stomak i koliko imam informacija, nije životno ugrožen, a smešten je u drugu zdravstvenu ustanovu, ne u Urgentni centar u Novom Sadu, rekao je Stefanović novinarima ispred Urgentnog centra u Novom Sadu, gde je posetio ranjenog policajca.

Stefanović je pohvalio postupke policajaca, jer je sa Vračarićem bio i mlađi policajac pripravnik, koji je, kako je rekao, želeo da interveniše.

- Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio pripravniku da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju, rekao je Stefanović u izjavi za medije.S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2014.12.15   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama