Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
Saop?tenje DSS


Danas je OO DSS uputio saopštenje za javnost. Prenosimo ga u celosti.

Усвајањем закона о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава у скупштини Републике Србије, биће укинуто 104 општинскa суда, а све под изговором рационализације у правосуђу. Оваква одлука ће директно погодити грађане општине Србобран, пошто ће бити укинут и општински суд у Врбасу са одељењем тог суда у Србобрану. Ово ће довести до тога да ће мале и неразвијене општине, као што је општина Србобран, доћи у још тежу позицију. Оваква одлука ће одговарати само великим градским центрима, док ће у малим местима довести до пада запослености и даљег заостајања ових средина.

Сматрамо да аргумент да ће ова реорганизација судова довести до пада трошкова у судству није тачан, пошто ће проузроковати нове трошкове за путовање судија или грађана. Због свега горе наведеног, посланици Демократске странке Србије ће у скупштини Републике Србије гласати против оваквог законског решења. Позивамо такође општинске одборе осталих странака у Србобрану, пре свега оне који су на власти у републичкој влади,  да утичу на политику својих странака и заштите интересе грађана наше општине.

Општински одбор Демократске cтранке Србије

 

У Србобрану, 14.11.2008. године. 

Postavio: Srbobran.net dana 2008.11.14   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama