Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika




Tu?na vest iz Bratislave


Preminula je Zlatica Lamošova. Žena koja je mnoge devojčice u Srbobranu naučila prve baletske korake...

Sa tugom objavljujemo da je nakon duge i teške bolesti u Bratislavi (Slovačka) preminula Zlatica Lamošova. Mnogi Srbobranci sećaju se ove vedre i nasmejane žene. Neki je u sećanju imaju kao višegodišnju apotekarku, koja je umela da napravi najbolje kreme za lice, koja je često umela da pored leka, mimo recepta uputi i toplu, ljudsku reč, ali i koristan savet.

Takođe, lepe uspomene na ovu ženu imaju deca osamdesetih godina. Lamošova je tada mnoge devojčice naučila prve baletske korake u okviru baletske sekcije koju je vodila. Uporedo držala je i časove sviranja klavira.

Preminula je u utorak 15. 07. 2014. u Bratislavi. Nije dočekala svoj 76. rođendan. Rođena je 23. jula, znači sutra bi ga proslavila.

Iskoristiću ovu priliku da podelim sa vama dva saveta koja sam svojevremeno dobio od ove nesvakidašnje žene. Ukoliko imate problem sa varenjem, ukoliko imate problem sa apetitom, jedna od najboljih prirodnih namernica koja pravi balans u stomaku je svež kupus. Možete ga jesti sirovog iseckakog, mada i sok od kupusa napravljen u blenderu nije loše rešenje.

Drugi savet koji sam dobio i koji primenjujem od tada je vezan za kafu.

Pošto sam imao problem sa varenjem, pitala me je da li pijem kafu. Odgovorio sam potvrdno, ali pošto pijem dosta kafe tokom dana, rekoh, pijem obično tako što je razblažim mlekom. Tada sam prvi put čuo da kafa i mleko nikako ne idu zajedno. Da najčešće umeju da naprave problem. Kazala mi je tada, ako već pijem dosta kafe, onda da obavezno uz kafu popijem i čašu vode, obične, ili još bolje mineralne.

Oba ova saveta sam prihvatio i pokazalo se da je bila u pravu. Moji problemi sa želudcem su nestali već nakon nekoliko dana.



Ovo je jedna od fotografija sa njenim balerinama, devojčicama koje su u međuvremenu stasale u uspešne žene.

Gospođo Zlatice, počivajte u miru.

A.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2014.07.22   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA





stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama