Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika
Sahranjen Aca Ra?kov


Nakon teške bolesti juče je umro, a danas je sahranjen Aleksandar Raškov, predsednik opštinskog Udruženja boraca narodno oslobodilačkih ratova.

Aleksandar - Aca Raškov (1947 - 2014) u prisustvu rodbine i velikog broja građana danas je sahranjen na pravoslavnom groblju u Srbobranu. Od njega su se oprostili njegov dugogodišnji saradnik u Udruženju, Đula Bunfort predsedik skupštine Udruženja boraca i Zoran Mladenović predsednik opštine Srbobran.

- Svojevremeno je jedan moj starešina rekao: "Kada čovek čuje vest o masovnoj nesreći sa stotinama, hiljadama žrtava, to su brojke, to je statistika. Ali kad čovek poznaje preminulog to je tragedija. Bio je u pravu, kazao je na početku svog oproštajnog govora Acin saborac i kolega Đula Bunfort i između ostalog dodao:- Druže moj, teška srca se opraštam od tebe u svoje ime, ime boračke organizacije i u ime svih onih sa kojima si neumorno sarađivao i radio i za koje si uvek našao i imao lepu reč, ulivajući nadu u lepšu budućnost. 

Zoran Mladenović, predsednik opštine, opraštajući se od Ace između ostalog kazao je:

- Druže Aco, bez obzira na tešku bolest za koju smo svi znali, vest o tvojoj smrti prvo je izazvala nevericu, a zatim i bol. Teško je naći reč za čoveka koji je bio tako odgovoran, vredan i radan. Zadatke, obaveze, dogovore koji su bili povereni našem drugu Aci niste morali više uzimati u razmatranje. Praznina koja ostaje u tvojoj porodici, našoj zajednici je velika. Imao sam čast i privilegiju da u svom životu dugo sarađujem sa našim  drugom Acom. Obećavam da te nećemo zaboraviti, da ćemo te se sećati, a tvojoj porodici naćićemo se na usluzi.

Svoj radni vek proveo je u borbi za radnička prava, bio je višedecenijski sindikalista, a poslednje dve godine Aleksandar Raškov nalazio se na funkciji predsednika opštinskog Udruženja boraca narodno oslobodilačkih ratova.

S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2014.04.22   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama