Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Dve velike investicije u elektrosistem


Značajan sastanak kod predsednika opštine u petak. Tema dve velike investicije. Jedna 15, a druga 2.5 miliona evra...

Kod predsednika opštine Zorana Mladenovića sreli su se predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrovojvodine. Održan je sastanak na kome se razgovaralo o dve velike investicije koje se planiraju u narednom periodu, a koje značajno treba da doprinesu poboljšanju snabdevanja električnom energijom i na svojevrstan način pružiće energetsku stabilnost svim građanima, ali i privredni naše opštine.

Nakon održanog sastanka izjave za medije dali su Nadica Stojanović direktor Elektromreže Srbije i rukovodilac sektora izgradnje i investicija Elektrovojvodine mr Dragoljub Mučalica.

Novinarima se obratio i predsednik opštine Srbobran, koji je podržao ovu investiciju i naglasio njen značaj u smislu privlačenja investitora, najavivši skori dolazak jednog investitora iz Nemačke.

- U razgovoru sa njim ovo pitanje, dugotrajnog i stabilnog snabdevanja električnom energijom svakako je jedan od argumenata koji će biti pomenut u tom razgovoru, kazao je Mladenović

- Na teritoriji Vaše opštine nalazi se naša trafostanica 220 na 110 kilovolti Srbobran (Elektroistok) i planirana je rekonstrukcija ove trafostanice. Vrdnost ovog projekta je oko 15 miliona evra, uz podizanje naponskog nivoa na 400 kilovolti. Ovaj projekat je reginalnog karaktera i značajan je za teritoriju čitavog Balkana, jer treba da pruži značajno bolju energetsku stabilnost u snabdevanju električnom energijom,doprinese poboljšanju naponskih prilika i smanji gubitke u mreži, kazala je Nadica Stojanović.Koliko ova investicija ima veze sa našom opštinom objasnio je mr Dragoljub Mučilica, ali i naglasio koliko je značajan projekat koji je vredan 2.5 miliona evra, a koji paralelno radi Elektrovojvodina:S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2014.03.24

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama