Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Počela licitacija


Jutros u devet sati počela licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu...

Ispred zgrade opštine i na okolnim parkinzima od jutros prilična gužva. U velikoj sali SO Srbobran okupili su se ovdašnji zemljoradnici, a razlog je licitacija zemlje u državnom vlasništvu. Ukupna površina koja se izdvaje u trogodišnji zakup je oko 2.600 hektara.

Prva izlicitirana cena je 48.000 dinara za hektar, ali očekuje se da će cene ići značajno gore, jer prva parcela koja je bila predmet licitacije je po rečima okupljenih zemljoradnika mala (12 hektara) i zbog udaljenosti dosta nezanimljiva.

Očekivanja organizatora licitacije (SO Srbobran) je da će licitacija trajati gotovo izvesno najmanje narednih sedam dana, a da li će se odužiti zavisi od interesovanja zemljoradnika i dinamike licitiranja.- Pravo da licitiraju imaju svi zemljoradnici koji su prijavljeni u opštini Srbobran, da su izmirili sve obaveze prema PIO fondu za 2012. godinu i poljarinu za 2013. godinu i da imaju u vlasništvu najmanje 0.5 ha. Licitacija se vrši po katastarskim opštinama Srbobran, Turija, Nadalj, a zemljište se licitira po parcelama. Ono što je očigledno već nakon prve tri izlicitirane parcele je da će ove godine cena biti neizvesna. OIzgleda da će biti velikih razlika u ceni, ako je suditi na osnovu samog početka licitacije. Prva parcela je "otišla" po 48.000 dinara za hektar, druga 63.000, a treća 51.000 dinara. Videćemo kako će se situacija dalje odvijati. Uglavnom su parcele veličine od 30 do 35 hektara. Za sada sve protiče mirno, očekujemo da tako bude i u narednim danima, kazao je za Srbobran.net Zoran Knješko član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.10.14

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama