Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Родило грожђе слатко


Код Неше Поповића у винограду....

Сунчан, ветровит, јесењи дан. Сасвим одговарајући за бербу грожђа у винограду. Тако је било и код Неше Поповића када смо га посетили око подне. Радно,беру се шардорне и франковка. Прича нам Неша да је ове године грожђе одлично родило, а и сами смо се уверили. Гроздова колико хоћеш, а грожђе слатко. Каже, биће добро вино. За цену грожђа, шали се Неша, "одлична, као и за све остале пољопривредне производе". Ради се пуном паром, користи се лепо време. Три хектара винограда, а родило. Берба ће трајати још готово месец дана. Како која сорта сазрева, тако се бере. 

Грожђе многи називају еликсиром младости. Уживање у овим плодовима датира од древних времена, тако да је прво грожђе расло још пре 8.000 година. Грожђе ће вам свако ко се бар мало разуме препоручити.Између осталог, оно представља одличан лек за чишћење крви, лечење упалних процеса, за реуму је добро и против разних кожних алергија. Грожђе успорава старење, деменцију и дегенеративне очне болести. Грожђе се посебно препоручује деци, старијим особама, практично свима, осим дијабетичарима, који грожђе морају врло пажљиво да користе, јер садржи око 20% шећера..

Имати виноград је лепо, али имати добар виноград је још лепше, али тражи пуно рада и зноја. "Слатке муке" каже Неша Поповић.

С.Ш.
 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.09.24   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama