Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
"Реконструисаћемо све мостове"


Данас званично отворен мост у Банатској...

Овај мост је реконструисан за мање од месец дана. Његова носивост након реконструкције је 30 тона, а по речима извођача радова трајање, уз редовно одржавање је 20 година.

- Србобран има 11 мостова, од којих осам на Криваји и надам се да ћемо их све успети реконструисати, укључујући и онај на Калварији, до тренутка када ћемо повезати канал са овим током. Очекујемо подршку и Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе у пројекту ревитализације наших мостова, као што смо имали помоћ других инстанци у сређивању моста преко Великог бачког канала и моста на Рекавици. У плану су реконструкције моста на Калварији и моста у Турији, 
рекао је Зоран Младеновић председник општине Србобран, јутрос приликом обиласка реконструисаног моста на Криваји, у Банатској улици,  који спаја Рајчур и Беглук и додао:- Задовољни смо што је један важан посао окончан. Улазимо у фазу завршетка радова и сада ће се видети оно што радимо и за шта смо у предходном периоду припремали документацију, а што је било мање видљиво.

Поред њега у обиласку моста да би се уверили како су изведени радови на реконструкцији урађени како је пројектом предвиђено су били Јован Туторов, члан Општинског већа, и Мирослав Караћ, директор ЈП "Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран", као и представници извођача радова.- Мост у Банатској, по типу конструкције, припада врсти "белоцркванац". Ови монтажни објекти, најчешће грађени крајем седамдестих година, обично пропадају због оштећења попречних каблова, што раставља конструкцију. Може се рећи да је конструкција овог моста спашена у последњем тренутку, јер смо реаговали пре пуцања попречних каблова,Урадили смо нову коловозну плочу, висине 12 цм, повећали статичку висину тј. носивост. Драго ми је да смо успешно окончали наш први посао у Србобрану и да су задовољни они који су нам поверили радове, рекао је приликом "примопредаје моста" Милан Цупара представник предузећа "Мост НС".- Овај мост на Криваји је био оштећен дужи низ година. Била му је оштећена стабилност, бетонско крило му је било отпало и повукло са собом ограду, тако да је због угрожене безбедности корисника моста, његова реконструкција била неопходна. Добили смо безбедан и стабилан мост који ће служити становницима Србобрана дужи низ година", рекао је Јован Туторов члан Општинског већа задужен за урбанизам. Он је подсетио да су у Србобрану, само у 2013. години, уређена три моста, а да се важни инфраструктурни пројекти настављају...- Тренутно за нас је најважнија реконструкција Змај Јовине улице. Радимо фекалну канализацију, укупно 600 метара, а претходних 12 година није урађен ни један једини метар. Ставићемо у функцију и 600 метара канализације у улицама Србијанска и Политова, која никада није заживела и до краја сређена. Такође, сређујемо атмосферску канализацију, каблирамо струју, постављамо нови водовод, нове телекомуникације, поставићемо нову расвету и нови мобилијар", рекао је Туторов новинарима који су јутрос присуствовали обиласку реконструисаног моста.

З.С.
 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.08.09   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama