Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Pored agregata ume?nost je jako va?na


Kazao je Janoš Berenji prilikom opšteg ocenjivanja takmičenja u okviru XIV Srbobranske brazde koje je održano juče na parceli DOO Pionir u Srbobranu. 

- Svakako treba pored čestitki najboljima na ovogodišnjem takmičenju, dati čistu peticu publici koja je ove godine pratila takmičenje, ali i organizatorima koji su uspeli i u ovim teškim vremenima, ipak da sve organizuju i da bude bolje nego lane. To nije lako zato za njih čista petica, dodao je u svom obraćanju Janoš Berenji koji je bio član komisije za ocenjivanje takmičara koji su orali juče po izuzetno toplom i sunčanom vremenu.

Organizator ovog takmičenja, pod pokroviteljstvom opštine, je Mesna zajednica Srbobran - Komisija za poljoprivredu, a pravo učešća imali su svi traktoristi, bez obzira na godine i pol. Tako je najmlađi učesnik bio Marko Atanacković (2001. god), a najstariji učesnik Lazar Antić (1929. god).- Ova manifestacija ima za cilj da se okupe poljoprivredni proizvođači, svi oni koji rade u poljoprivredi i za poljoprivredu, kazao je u ime organizatora Vlada Rankov i dodao:

- Drago mi je da vidim ovoliko takmičara danas, jer to je znak da interesovanje za Srbobransku brazdu postoji.XIV Srbobransku brazdu otvorila je Slobodanka Boba Gradinac zamenica predsednika opštine. Ona je u svom obraćanju prilikom otvaranja manifestacije kazala da će opština Srbobran i nadalje podržavati ovu manifestaciju i sve slične koje, na pravi način neguju tradiciju naših predaka.

Kada je o tradiciji reč valja napomenuti da je Futo Antal demonstrirao nekadašnji način oranja. Upregao je konje i plug i pokazao kako se to nekad radilo dok nije bilo moderne mehanizacije i traktora.Osim ovog glavnog takmičarskog dela u oranju, ova manifestacija imala je i prateći program. Bile su to igre za najmlađe, kojima su nekad deca prekraćivala vreme dok njihovi stariji obrađuju njive.

Ukupno je učestvovalo 26 takmičara, manifestacija je bila posećena i može se proglasiti uspešnom.

Evo i ko su najbolji:

Laka A kategorija:

III mesto: Žolt Kančar
II mesto: Brana Kovačević
I mesto: Tibor Molnar

Srednja B kategorija:
III mesto: Đorđe Dinjaški
II mesto: Nikola Ančić
I mesto: Saša Atanacković

Teška C kategorija:
III mesto: Momčilo Kaćanski
II mesto: Zoltan Čeh
I mesto: Miroslav Tutorov

Z.S. 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.07.28   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama