Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika
Uni?tene dve bombe


Na obali kanala danas stručni tim uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije uništio dve bombe.

Danas na obali kanala uspešno izvršena akcija uništavanja dve bombe i otklonjena potencijalna opasnost za građane. Naime, pre par dana jedan naš sugrađanin u ritu, na Velikom Bačkom kanalu, u neposrednoj blizini šlajsa, pronašao je nekoliko bombi. Prijavio je policiji, koja je odmah reagovala i najpre obezbedila mesto, a potom veći deo uklonila sa lokacije. Danas su uništene i dve preostale bombe.Bili smo na licu mesta i zatekli ekipu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, vatrogasnu ekipu, medicinsku ekipu Doma zdravlja, predstavnike stanice policije u Srbobranu, kao i predstavnika lokalne samouprave Željka Bogojevića. Evo šta nam je nakon uništenja bombi kazao u izjavi za naš sajt Načelnik uprave u Novom Sadu, sektora za vanredne situacije Boško Pilipović:Tokom razgovora Pilipović nas je uputio na Porodični priručnik za ponašanje u varednim situacima gde mogu da se pronađe niz korisnih saveta kako građani treba da reaguju u vanrednim situacijama.

Nakon uspešno obavljenog posla


Kompletna ekipa koja je danas učestvovala u otklanjanju opasnosti za građane.


Nakon uništenja bombi u izjavi za Srbobran.net Željko Bogojević je kazao:Telefon odeljenja za vanredne situacije u Srbobranu je 731 - 200.

Deset osnovnih saveta ukoliko nađete neeksplodirano ubojno sredstvo su:

- NE DIRAJTE
- NE POMERAJTE
- NE DRMAJTE
-NE UDARAJTE
- NE BACAJTE
- NE RASTAVLJAJTE
- NE STAVLJAJTE U VATRU
- OBELEŽITE
- PRIJAVITE
- OBEZBEDITETakođe ukoliko pronađete neeksplodirano eksplozivno sredstvo odmah pozovite policiju na broj 192, ili Centar za obaveštavanje na broj telefona 1985.

S.N.
 

 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.04.24   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama