Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Rat taksista


Procena je da vikendom ulicama Srbobrana radi barem devet taksista, mada zvanično samo četiri u Srbobranu imaju urednu dozvolu.

Upravo to je bio razlog da se predhodne dve večeri komunalni inspektor u pratnji policije nađe na ulicama, na poslu provere taksista, da li imaju uredne dozvole za delatnost kojom se bave.

Srbobran.net saznaje da tokom petka i subote nije uočen ni jedan autoprevoznik koji radi, a da nije uredno registrovan i ima dozvolu za rad. Na ulica su bila tri taksi vozila iz Srborana i jedan iz Bečeja.Činjenica je da postoje konstatne žalbe na nelojalnu konkurenciju od strane taksista koji plaćaju uredno obaveze državi. Kažu da se svakog vikenda na ulicama pojavljuju takozvani divlji taksisti, koji ruše cenu, voze bez taksimetra i otimaju ionako malo posla koga ima u Srbobranu. Međutim, iako je ova kontrola sinoć rađena bez najave, na ulicama su bili isključivo taksisti koji imaju dozvolu za rad.

Kao kuriozitet evo jedne zanimljvosti. Svojevremeno prilikom jedne takve provere, zaustavljeno je jedno vozilo koje je na krovu imalo vidno istaknutu tablu "taxi . najjeftinije". Kada su vozača upitali da li je on taksista i da li prevozi putnike, on je vrlo spremno odgovorio - ne, ne radim ja. Sledeće pitanje je bilo logično, kako kad je na krovu automobila tabla koja jasno označava da je reč o taxi vozilu. Objašnjenje je bilo, ako ništa drugo, u najmanju ruku lucidno. Taksista koji nije taksista objasnio je inspektoru:- Znate, ta tabla, to je neka stara tabla koju imam, pa sam odlučio da je prodam. Zbog toga sam je stavio na krov auta, pa ako neko hoće da kupi, da ljudi mogu da vide, ne vozim ja taxi, samo sam izložio tablu na prodaju!

Inače, koliko smo uspeli da saznamo, česte su svađe onih taksista koji imaju dozvolu za rad i tkz divljaka. Do sada nije bilo fizičkih obračuna, ali upućeni kažu da često su verbalni dueli izuzetno žestoku, tako da je ova kontrola bila sasvim opravdana i svakako doprinosi da oni koji plaćaju da bi radili, svoj posao mogu da obavljaju nesmetano i da im ionako malo mušterija, ne kradu oni koji vikendom dođu i "pokupe kajmak".


 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.04.14

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama