SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/24/268-iji-su-na-i-mandati/

Verzija za štampu / To Screenview







Čiji su na?i mandati?!


Skupština koja je zakazana za utorak biće zanimljiva i zbog činjenice da će se na njoj, izvesno govoriti o mandatima koje su na poslednjim izborima osvojili radikali, a koji su postali sporni nakon razlaza u ovoj stranci.

Kako Srbobran.net saznaje od osam mandata koji su nakon poslednjih lokalnih izbora pripali radikalima, sedam odbornika, nakon sukoba u SRS,  pristupilo je novoformiranoj Naprednoj stranci, dok je samo odbornik Dražen Vujić ostao veran SRS. On će na narednoj Skupšini, tim povodom tražiti da se na dnevni red uvrsti i njihov zahtev za zamenu sedam odbornika u skupštinskom sazivu.

- MI ćemo tražiti da prva tačka dnevnog reda bude oduzimanje mandata ovim odbornicima koji su napustili našu stranku, kaže za Srbobran.net Goranka Ašćerić vd. predsednice Opštinskog odbora SRS u Srbobranu i dodaje, kako god da bude mi idemo na Okružni sud na tužbu.

Da li je SRS podneo zahtev za smenu odbornika?

- Podneli smo 24.septembra. Opštinskoj izbornoj komisiji smo predali originale, njihovih ostavki, a fotokopije smo predali predsedniku Skupštine, znači to je na pisarnici predato u dva primerka.

Kakva su Vaša očekivanja da li će Skupština prihvatiti predlog da se vaš zahtev stavi na dnevni red?

- Nama je svejedno, jer naše pravo je da idemo na Okružni sud i to je postupak koji ćemo mi slediti, inače mi smo obavili razgovor sa predsednikom Opštine, ali tu nismo dobili nikakav odgovor. On je kazao da će biti kako Skupšina odluči, međutim  vidimo da to nije ni na dnevnom redu, ali s druge strane imamo saznanja da su na funkcije u upravnim odborima, komisijama i fondovima, predloženi uglavnom dojučerašnji naši članovi, a danas naprednjaci. Ima ih jako puno, a ko su, videću tek večeras kada detaljnije pogledam materijal za Skupštinu. Ne znam tačno, ali svi odbornici koji su napustili SRS predloženi su za mesta u upravnim odborima. Svi osim Dražena. Čak dvoje, ako se ne varam su predloženi i za predsednike. Ako su gledali po stranci, onda bi tu negde morao da bude i Dražen, naročito ako se zna da su ovih sedam o kojima pričam isključeni iz stranke 17.septembra.

Da li ćete vi sada u utorak na Skupštinu dovesti nove kandidate za odbornike?

- Ne, nećemo praviti cirkus. Sačekaćemo odluku Okružnog suda, jer za ova pitanja nije nadležan Opštinski, ali ako bude kao na ostalim mestima mi ćemo ovih sedam madata koji su sporni uspeti da povratimo. To se desilo evo pre nekoliko dana u Novom Sadu, gde nam je vraćeno 26 mandata.

Bore Kutić, predsednik poslaničkog kluba "Napred Srbijo" u pokrajinskoj Skupštini, doskorašnji predsednik OO SRS i jedan od inicijatora osnivanja Napredne stranke u Srbobranu gleda drugačije na ovu situaciju.

- Ovi mandati u srbobranskoj skupštini pripadaju nama i mi smo već podneli zahtev četvrtom opštinskom sudu u Beogradu o raskidu ugovora sa SRS, jer su se okolnosti promenule. Podsetiću da smo mi na izbore išli kao lista čiji je nosilac bio  Tomislav Nikolić, a mi smo svoj rad vezali za njega.Opštinska izborna komisija ne može ništa da radi dok je ovaj sudski spor u toku, tako da ćemo mi u utorak nastupiti u Skupštini kao odbornički klub "Napred Srbijo".

U Srbobranu
07.11.2008.
A.Š.




Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®