Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika
Ubistvo na Begluku!?


Ištvan Filep (1954.) iz Srbobrana prošle noći kako saznajemo ubio suprugu Valeriju Kohanec (1958.).

Tokom noći Ištvan Filep iz Srbobrana u porodičnoj kući na Begluku u ul. 19.Oktobra br.82 ubio je suprugu Valeriju Kohanec. Kako Srbobran.net nezvanično saznaje tokom naizgled bezazlene svađe, koja je nastala oko daljinskog upravljača, Ištvan koji je jutros, nakon policijskog uviđaja priveden, nesrećnu ženu je gurnuo, tako da je ona nakon udarca glavom koji je bio smrtonosan preminula.

U ranim jutarnjim satima, nezvanično saznajemo Ištvan Filep. pozvao je najpre brata pokojne Valerije, a potom i hitnu pomoć i policiju. Lekarska služba mogla je samo da konstatuje smrt, koja je na osnovu ukočenosti tela nastupila znatno pre poziva. Policijska istraga utvrdiće detalje, kako je došlo do ubistva.

- Joj, oni su se oduvek svađali i bilo je samo pitanje dana kada će se ovako nešto desiti. On je hronični alkoholičar, često su umeli i zajedno da piju, ali on je baš teški alkoholičar. Svi mi u komšiluku često smo bili svedoci njihovih svađa i on je nju i ranije tukao. To su bile baš žučne svađe, tako da smo hteli ili ne morali to da slušamo, pošto su se i svađali i tukli često i na dvorištu
, ispričala nam je jedna od komšinica.Filep i pokojna Valerija imaju troje dece, a Valerija ima još dvoje iz prvog braka. Sa njima u kući živeo je najmlađi sin koji ide u sedmi razred osnovne škole. Dečak je prošle noći bio u kući kada se ova tragedija desila.

- Valerija je bila jedna vredna žena, koja je jako vodila računa o detetu. Pišta je alkoholičar, ima preku narav i kad popije onda je agresivan, a ona nije znala da ćuti i onda su se te njihove svađe, najčešće završavale tučom. Ona je njega još pre par godina prijavila zbog zlostavljanja i on je bio u zatvorskoj bolnici u Beogradu zbog toga, gde se lečio od alkohola. Pustili su ga sad za katolički Božić kući i uopšte ne znam zbog čega, jer je došao pijan i odma' su krenule svađe i maltretiranja, priča nam druga komšinica, koja je, kako sama kaže, volela Valiku, jer nije bila loša i bila je dobra majka i brinula o detetu.

- Sinoć je bila kod mene. Tad sam je poslednji put i videla. Uzela je 15 jaja i tražila mi u zajam 100 dinara. I pre je ona, kad joj treba, dolazila kod mene i uvek je vratila. Na malog je dobijala socijalnu pomoć i kad god je bilo nešto da se radi, ona je išla. I za katolički Božić je radila išla je u nadnicu, jer od muža nije ništa dobijala. On je svaki dinar trošio na rakiju. S' njim sam se jutros srela. Išla sam tu u prodavnicu i vidim njega da i on ide. Ispred kućom je bio policijski auto i pitam ga šta je sad opet bilo, a on mi je onako mrtav 'ladan samo rekao - Ubio sam Valiku. Posle sam se videla i sa malim i samo sam videla da je baš uplašen, ispričala nam je jedna od prvih komšinica i dodala:

- Pišta je koliko sam čula sinoć, oko pola osam išao da kupi rakiju. E sad oko osam i deset sam ga videla na ulici da šeta, šta je radio, ne znam, Da li je on nju već tada gurnuo, ili posle stvarno ne mogu da kažem. Nesrećna Valika kao da je slutila da tako nešto može da se desi, jer u poslednje vreme često mi je govorila da se boji i da će on nju ubiti. Htela je da ide u policiju da ga prijavi sad posle Nove godine, jer bilo je nemoguće živeti sa njim. On je stalno bio pijan. Kažem vam kad popije onda je nasilan i zato je bila uplašena.

Koliko smo saznali, dečak je saslušan u policiji i trenutno je zbrinut kod brata, koji živi u neposrednoj blizini kuće u kojoj su živeli on, njegov otac Ištvan i preminula majka Valerija.Ovo ubistvo izazvalo je veliko interesovanje javnosti tako da smo na licu mestu zatekli novinare gotovo svih vodećih štampanih medija u Srbiji, koji su takođe obilazili komšiluk u potrazi za informacijom više.

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2013.01.14   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama