Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Crna Hronika
Lopovi obrali 56 jutara soje


Tokom noći u turinskom ataru sa parcele poljoprivrednika Miomira Crvenog lopovi skinuli soju sa 56 jutra površine.

Zvuči neverovatno, ali istinito 56 jutara soje tokom noći nestalo je sa parcele koju obrađuje Miomir Crveni poljoprivrednik iz Turije. Kako Srbobran.net saznaje Crveni je poslednjih par dana obilazio njivu i po rečima našeg izvora bio je vrlo zadovoljan kako soja izgleda, tako da je planirao prinos od 1.5 tone po jutru. Međutim jutrošnji izlazak na njivu za njega je bio gotovo nestvaran. Sa sinom je izašao da obiđe letinu, međutim doživeo je šok i prosto nije mogao da poveruje u ono što vidi.Soju je neko skinuo pre njega. Policijska istraga je u toku, a ono što smo uspeli da saznamo je da su ovaj posao tokom cele noći morali da rade najmanje dva dobra kombajna, uključujući kamione u koje je soja odmah utovarena i transportovna. - Moje mišljenje je da ovu krađu nije izveo niko iz naše opštine, ali poslednju reč kazaće policija koja vodi istragu, kazao je za Srbobran.net Zoran Knješko član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu i dodao:

- Odmah po saznanju o ovoj velikoj i nesvakidašnjoj krađi sazvao sam sastanak sa poljočuvarskom službom i predstavnicima Mesne zajednice Srbobran i dogovoreno je da večeras u velikoj sali opštine održimo sastanak sa poljoprivrednicima, kako bi smo se dogovorili šta da radimo i da predupredimo ovakve događaje. Naš predlog je da u saradnji sa poljočuvarskom službom organizujemo takozvane noćne straže, koje bi činili poljoprivrednici, s tim što bi zadatak tih straža bio da ukoliko primete neke sumnjive radnje u ataru obaveste policiju koja bi odmah izašla na teren. Znamo koje su to kritične tačke koje treba pokriti, kako da zaštitimo useve, tako da očekujem da ćemo uspeti u ovom naumu. Sastanak sa istim ciljem održaće se večeras u Turiji u zgradi Mesne zajednice, a u saradnji sa predsednikom MZ Nadalj verovatno sutra i u Nadalju.

Koliko god iznenađujuće zvuči jedna ovakva vest da je ukraden usev soje sa 56 jutara, ono što se može čuti u razgovoru je da ova krađa svoj koren verovatno ima u aktuelnoj suši. Mnogo je zemljoradnika koji su se zadužili kod banaka, imaju velike hipoteke, a suša je upropastila prinose na posejanim njivama i uzela svoj danak. Jedna od pretpostavki je da je upravo to razlog da se neko osmeli i drsko pod okriljem noći ukrade tuđu muku i tako reši svoj problem. Naravno sve su to nagađanja, ali svi se slažu da se narednih dana mora učiniti sve kako se ovako nešto ne bi ponovilo. 

S.Š. 

 

Postavio: Srbobran.net dana 2012.08.28

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama