Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
Besplatno zemlji?te u Srbobranu


Opština ponudila povlastice za investitore u industrijskoj zoni...

Nakon više od pet meseci čekanja Vlada Republike Srbije konačno je 8. decembra odobrila elaborat opštine Srbobran o izdavanju zemljišta u industrijskim zonama A i B. Zahtev sa kompletnom dokumentacijom opština Srbobran uputila je republičkoj administraciji još 21. juna, ali je pozitivan odgovor stigao tek na kraju godine, navedeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

- Za nas najznačajnija vest koju smo dobili u poslednje vreme je da je Vlada Republike Srbije odobrila naš elaborat o postupku i uslovima izdavanja parcela u industrijskim zonama. Ti uslovi podrazumevaju besplatno izdavanje zemljišta na 80 godina, opremljenog komunalnom infrastrukturom, strujom, gasom i putem, svim investitorima koji zaposle najmanje 17 radnika po jednom hektaru zemlje. Hektar je uzet kao merilo, jer ima i manjih i većih parcela. Izdavanjem ovih parcela moguće je ostvariti 200 radnih mesta - rekao je Branko Gajin, predsednik opštine Srbobran.

On je pojasnio da je Vladin propis o potrebi njene saglasnosti u svakom slučaju izdavanja zemlje ispod tržišne vrednosti, ili besplatno kao u slučaju Srbobrana, znatno usporio postupak, ali da je uz pomoć pojedinih ljudi iz pokrajinske administracije sve uspešno rešeno.

Predsednik opštine i Opštinsko veće narednih dana utvrdiće pravila konkursa i pojedinosti koje će donositi prednost određenim profilima delatnosti.

- Naša je želja da interesovanje pokažu i kod nas investiraju poljoprivredni prerađivači, kako bi i proizvođači dobili bolje tržište na kojem mogu plasirati svoje proizvode, ali to ne znači da ni svi drugi nisu dobrodošli. Konkurs će biti raspisan veoma brzo i trajaće narednih mesec ili dva dana. Interesovanje postoji jer imamo primaljive uslove za investitore - rekao je Gajin.

Industrijske zone se nalaze kraj puta ka Novom Sadu i kraj puta ka Turiji.

Ekapija 

Postavio: Srbobran.net dana 2011.12.19

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama