Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Sunday, 26. May 2013
Nekad je u Srbobranu, u Tuku postojala Vrućina škola.
 
Monday, 6. May 2013
Šah, ta drevna igra igra se preko 2000 godina. Evo priče iz Berecove berbernice, koja predhodi osnivanju šahovskog kluba u Srbobranu. Zapisao svojevremeno neponovljivi Milenko Genčić.
 
Tuesday, 19. July 2011
Još jedna priča otrgnuta iz zaborava, a iz pera pokojnog hroničara i novinara srbobranskog Milenka Genčića...
 
Wednesday, 25. November 2009
Evo još jedne priče pokojnog Milenka Genčića koja čuva od zaborava sećanje na neka prošla vremena...
 
Friday, 6. November 2009
Evo priče o ljudima koji su voleli pesmu i znali da se vesele uz dobro sremsko vino, ljudima koji ostaju u večnom sećanju, baš kao i autor priče. Od zaborava ih čuva Milenko Genčić.
 
Wednesday, 7. October 2009
Ovo je priča o V.B.Kanalu, o alaskom ivotu vezanom između neba i vode, o ribarima i ribolovcima, o radosti i tugi, o strepnji, nadi, o suzama radosnicama i očaju...Priča o ivotu i smrti između Bezdana i Bečeja...
 
Friday, 10. April 2009
Nakon doseljavanja pod patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem 1690. godine u Vojvodinu, nove doseljenike Austrija koristi za čuvanje granica od upada turske vojske. Obrazovana je granica koju su čuvali uglavnom Srbi. 
 
Sunday, 22. March 2009
Evo jedne zanimljive priče koju je zabeleio legendarni Milenko Genčić. Ova priča ilustruje neke od pred Uskršnjih običaja na nek'dašnjim salašima u srbobranskom ataru.
 
Saturday, 1. November 2008
Evo priče...
 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama