Vrh

Након пет година

Ova galerija je kreirana 2010.05.16 od Srbobran.net i trenutno sadrzi 24 slika.

Opis:
Уобичајено је да ученици наше Гимназије "Светозар Милетић" након завршетка/матурирања организују окупљање свог разреда, или генерације. Скупови се одржавају на неку од "округлих" годишњица. Слављеници се окупе у паркићу испред своје некадашње школе, или у неком од оближњих угоститељских објеката, посете "своју учионицу" и одрже "час разредног старешине". Наравно, ту су и њихови професори.
У петак, 14. маја окупили су се матуранти из сва три завршна разреда школске  2004/5. године - укупно 56 бивших ученика. Са њима је "на виђење" дошло неколико професора. Од разредних старешина првом заједничком прослављању ове генерације присуствовала је професор биологије Дара Мудрински, а професори Јелисије Зеремски и Зорица Шарчев, овог пута нису то били у могућности. Неколико других, омиљених, професора/предавача, одазвало се позиву својих бивших ученика - на окупљању у Гимназији и каснијем дружењу у оближњем "Гурману" били су професор математике Милан Милин, и професор хемије Маја Туторов.
Дружење је трајало до касно у ноћ, "до фајронта", уз свирку "Србобранског екстра бенда" и певаче Биљу из Новог Сада и Жељкана из Врбаса. Весело је било - јело се, пило, играло, причало,... забављало. Једном речју - лепо је било! Мало изнанађење, да ли "неубичајеност" тј. реткост, била је молба једне учеснице ове прославе и забављања, да се никако не објаве снимци на којима се она види са цигаретом у рукама, или у појединачном мушком друштву... Поступили смо по њеној жељи.
Професор Дара Мудрински са неколико реченица поздравила се при одласку: Ово је једна од најбољих генерација ученика србобранске Гимназије. Паметни су, весели, добронамерни, толерантни,... добро су учили. Већина је већ успешно завршила факултете.


Р.М.М.


 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama